Životní harmonie

Jógový retreat na vlastní kůži - Bali a Jáva

Žijeme ve společnosti, která, více či méně, má vše. Žijeme v dostatku, hlady netrpíme, můžeme pracovat a tvořit své cíle, pokud se daným způsobem rozhodneme. Máme rádi dobré jídlo, někdo si rád pochutná na dobrém vínku, nebo pivu, rádi cvičíme jógu a staráme se o sebe, nebo si jen tak užíváme. Není možné paušalizovat, protože setká-li se skupina lidí, tak všechno spektrum možností i představ, jak žít svoji spokojenost” se mísí i projevuje. Co pro druhého je výborné a žádané, jiný odmítá a naopak. Prostě práce ve skupině lidí je vždy… balancováním mezi možnostmi, hranicemi i záměrem. 

celý článek

Jak bylo - poznávací jógový retreat NORSKO?

Výlety lanovkou na horu Ulriken a překrásné túry okolo jezer a po okolí rozsetých, téměř opuštěných chalup, 3 výlety lodí autobusem i vlakem po fjordech, nespočet velkých vodopádů, posedávání v restauracích a kavárnách hansovního města Bergen, zářící slunce nezvykle po celý pobyt a jednodenní déšť, abychom opravdu poznali, jaký Bergen je. Slunce zapadalo kolem 22.30 hodin, tedy dny byly dlouhé a to bylo štěstí, protože tolik zážitků během týdne, se jen tak nepoštěstí.

celý článek

Štýrsko a jeho nejenom horské krásy

Miluji Rakousko, hory v létě, túry a volný čas s přáteli. Mé nejoblíbenější cesty jsou v létě  - do hor, kde chodím po kopcích - často sám se svým psem, a užívám si ticho hor, jejich majestátnost a krásu. V Rakousku jezdím stále na stejné místo již 16 let, kde trávíme pravidelně letní i podzimní čas s přáteli. 

celý článek

Můj díl podcastu JD on AIR o cestování

Indie, Japonsko, Havaj, Rakousko - Štýrsko, Řecko a samozřejmě jóga. To je povídání, kde mě v rámci podcastu Jóga Dnes on AIR vyzpovídala Zuzana Klingrová. 

celý článek

Rozbouření mysli v Indii (Kerala 2022)

Každá návštěva Indie zpřítomní i ty, kteří Indii pravidelně navštěvují - natož ty, kteří do Indie zavítají poprvé. Rozšířená verze blogu a velká fotogalerie z ájurvédsko-jógového pohybu v Kerale (listopad 2022).

celý článek

Rakousko - místo hor nabízí Burgenland vinohrady a step

Jemně zvlněná krajina posetá vinohrady, stepi, jezera i solná jezírka, trasy pro dlouhé pěší vycházky nebo cyklovýlety, možnost projet se kánoí či navštívit přírodní park s bezpočtem vzácných druhů rostlin i zvířat. To vše na vás čeká v Burgenlandu, zemi prozářené sluncem.

celý článek

Au, au – 100 km rikšou – můj rozkrok bolí

Vše jsem si rozložil na stole a kochám se krásným výhledem. Mé rozjímání narušil nade mnou sedící holub, který mě posral. Rozpláclo se mi to na ramenou, postříkalo iPad a dostalo se do jídla... takové ráno, jak má být.  

celý článek

O cestách, Indii a životě pro JÓGA DNES

Absolvoval jsem po svém příletu z Indie velice příjemný rozhovor s redaktorkou časopisu JÓGA DNES. Povídali jsem si o Indii, cestování a pocitech....

celý článek

Fuerteventura...nádherný ostrov bez zeleně

I v současné době stížených cestovních podmínek a mnoha restrikcí a omezení, je Fuerteventura slunným rájem s příjemnou teplotou a svou rozmanitostí. Restaurace jsou otevřené pouze na terasách, u stolu mohou sedět maximálně 4 lidé, na ulicích a kdykoliv jste v přítomnosti dalších osob je třeba dodržovat nošení roušek. Jinak ale ostrov funguje, včetně obchodů a teras restaurací do 22 hodin, kdy začíná zákaz vycházení. Policie dohlíží nad dodržováním pravidel a dle mé zkušenosti jsou lidé slušní a ohleduplní. Automaticky si nasazují roušky a nikdo je k tomu nemusí nutit...

celý článek

Jógový retreat - Madeira, aneb Restart

Tak málo stačí, aby člověk dobil energii...jen si dovolit tu štědrost a změnit prostor a místo, i když všude straší. Jak málo stačí... dýchat, cvičit jógu a jen tak být. 

celý článek