Zastav se s planetou Merkur aneb #dokoncujminulost

Zastav se s planetou Merkur aneb #dokoncujminulost

28. 03. 2018  |   Životní harmonie

Sedím s mraženým hráškem na tváři a chladím zuby a horní čelist. Na hrudníku mám málu z himalájského křišťálu, na zápěstí náramek. Z mých zásob z Indie jsem vyndal dózu s Gangou a tvář potírám vodou z Matky Gangy.

Provádím očistnou a uzdravující meditaci jako rituál. Měl jsem naplánovanou operaci zubů, protože mé zuby nikdy neoplývaly zdravím. Prostě někdy se to tak stane, ať děláte, co děláte. Už můj táta měl problém se zuby, ale neřešil to, stejně jako více věcí, které se v mém životě nyní objevují k vyřešení. Dlouho jsem si některé z nich nechtěl připustit, ale když jsem je ve svém životě přivítal a zaujal k nim svůj postoj a cestu k jejich řešení, moc se mi ulevilo. A k tomu mi hodně pomáhá Indie, kde mám čas sám na sebe a nejsem ve vleku povinností a práce.

Zuby jsem dlouho odkládal, ale minulý rok jsem byl na dovolené na horách a chytly mě tam kořeny. Aulin a obklady byly součástí dovolené a pochopil jsem, že to musím řešit. Pár zubů, spíš pahýlů a kořenů, přišlo k vytržení a teď se montují na zubní chirurgii implantáty. Po prohlédnutí ordinace jsem si vše vyslechnul, byl překvapený interiérem do zenu s Buddhou a tato pohoda mě přesvědčila, že toto má pro mě tu uspokojující energii. A i když jsem lehal na lehátko a měl malou dušičku, atmosféra prostředí mě uklidnila a pak doktor říkal, že dlouho neměl tak klidného pacienta při implantaci. Je fakt, že ač se dělo, co se dělo, i přesto to bylo fajn a já věděl, že dokončuji to, co je, z mé minulosti, třeba uzavřít. A to je planeta Merkur.

Třikrát za rok je v retrográdní fázi, což znamená takový zmatek a chaos, nepozornost a čas pro ponoření se do sebe, k zamyšlení se a nespěchání. Zastavit se a vnímat, cítit, přijímat a nehodnotit. Vše, jako by zapadalo do cyklu přírody – i ona často ještě váhá, jestli už má vstát a začít svou sílu ukazovat. Zastavil jsem se, dodělávám zuby, abych se mohl opět na fotkách smát až do koutků bez velkých prázdných prostor, jedu za rodinou dovyřídit nějaké dědické záležitosti, stavím se na hřbitovech, kde jsem dlouho nebyl. Mám své rituály, které dodržuji a ze srdce nic nezmizí, i když se často na daných místech neobjevujete. Prostě jde o prožití uvnitř.

Zastavení se je čas, kdy se s Merkurem ještě více potřebujeme uzemnit a dívat se na věci z nadhledu. Jóga nás učí pozorovat, a tak pozorovat jednání lidí, situace, které nás obklopují, je procesem mindfulness technik… odstoupit a jen pozorovat. Nechat vše plynout a svou mysl nepouštět tak moc do situací. Nechat si odstup pro názor. Využijte toto období k zastavení se, uvědomění si toho, kdo jste a co chcete, a naplánujte si trochu více volna. Já ho díky zubům mám, a ještě jedu ven, do hor pro regeneraci. Po nedávné návštěvě ájurvédské kliniky mám pocit, že jsem tělo připravil na zákrok, které podstoupilo, a tak mi nic neuteče, když odjedu na Velikonoce pryč. Jen budu a asi také budu fotit pro svůj Instagram, že.

Zkuste nepodepisovat nové smlouvy, nerozbíhat nové projekty a při cestách buďte pozorní. Meditujte, dýchejte a cvičte jógu, protože právě s ní se situace v běžném životě rapidně proměňují, protože tvoříme svůj postoj k nim, a především k sobě sama. Sebe sama máme jako přítele, kterému chceme dát jen to nejlepší, a tak se zabýváme stravou, pohybem i relaxací, a to vytváří zdroj pro naši vitalitu. Není třeba být upracovaný, je potřeba mít energii, abychom mohli i další inspirovat k pohodě a radosti.

VK


Přidat nový komentář

Jméno


Weleda