Životní harmonie

Můj blog Žijte jógu: Věřte sami sobě

Mějme odvahu říci: jsem dobrý, jsem dobrá, jsem to já, jsem sám sebou a jsem na to pyšná/ý...!

celý článek

Věřte své autenticitě, aneb Když vás život svádí

Na začátek mého přání do nového roku si vypůjčuji - pro mě - dokonalé vyjádření mého stavu, z Instagramu Thomase Lélu (@thomaslelu): 2021 changed me; 2022 broke me; 2023 opened my eyes; 2024 I’m coming back!

celý článek

Tradice Vánoc, aneb jde to i jinak

My sami o sobě tradiční nejsme. Ale vlastně - co je to tradice při porovnávání lidí, když v každém z nás je stejný kus jádra? Že! Prostě tradice určující, co je správné a jak lidi mají žít, je velký nesmysl.

celý článek

Jak v životě a mysli rozvíjet pozitivitu a radost?

Podzim je vhodné období pro tvorbu rituálů a nových zvyků, návyků. Pokud to tedy tak cítíte, zkuste udělat něco pro sebe a vytyčte si cíl/e, kterého/ých chcete dosáhnout. Potom se sami sebe zeptejte v tichu meditace: Vychází má touha ke změně z mé vnitřní podstaty, nebo jsem byl k tomu dotlačen - někým, něčím?

celý článek

Jógová praxe a období po rovnodennosti

Uklízíme v sobě. Noříme se do sebe a necháváme opadat listí (vše, co jsme doposud získali), které již není třeba. Zkoušíme to, protože během celého roku jsme toho nasbírali mnoho, a tak po uzrání a sklizni, nepotřebné musí odejít.

celý článek

Se zářím začněte psát deník

Začátek září přináší skvělou příležitost začít si psát deník jako prostředek udržení řádu a rituálů, seberozvoje a meditace. Denní záznamy, otázky a doporučené antistresové, jógové, koncentrační i meditační techniky mohou pomoci získat lepší orientaci v sobě samém, jak v myšlenkách, tak v urovnání nebo poskládání mentálních obrazů mysli.

celý článek

Miluji ta rána

Proudí-li mi něco hlavou, pokládám ruce na klávesnici a ... píší samy. Tento flowpocit miluji, stejně jako ticho obklopujících hor, zpěv ptáků, kokrhající kohouty a postupně se probouzející místo.

celý článek

Důvěřuji v plynutí, aneb Žijte jógu i když to drhne (pro blog JÓGA DNES)

Po delší odmlce pokračuji pro Jóga Dnes v mém blogu Žijte jógu. Tento díl je realistická situace o tom, jak "rychlost" okamžiku - mění vše. Jak vás "mžik" dostane do laťě - na to tata... a v přítomnosti žijete okamžitě. 

celý článek

Očistný plán pro Jóga Dnes

3 denní plán pro pozdně jarní očistu. Vycházím z jednoduchosti, možností, ájurvédy a vlastních zkušeností, které více a více směřují k respektu ročního období, přirozené potravy a víře v možnosti, které máme. 

celý článek

Očista pro dobrou kondici aneb restartujte se!

Tak chcete stihnout léto, nebo ne? Pokud ano, pojďte vyzkoušet některé mé tipy, které pomohou zlepšit kondici a vitalitu. 

celý článek