Realita, vr. růžové brýle (blog pro Jóga Dnes)

Realita, vr. růžové brýle (blog pro Jóga Dnes)

11. 01. 2022  |   Životní harmonie

Někdy bych si přál mít nasazené růžové brýle! Byl bych pro ně ten „nej“ influencer-nositel a díky nim bych žil svůj život s iluzí. Tím bych ale popíral přirozený princip vesmíru a života na zemi – ZMĚNU. Změnu, která je základem všeho a rozhodně neodpovídá kvalitě „nasazených“ brýlí.

Vyvažování mezi póly… ne jen jedna orchidejemi vyzdobená cesta, po které člověk chce jít, ale balancování a hledání harmonie je cestou bez cukrátek a v realitě dnů. Ale popravdě! V padesáti už víte, a to je velký dar. V padesáti víte, že přiložení vašich rukou k dílu je to nejdůležitější, co pomáhá v cestě ke spokojenosti – a třeba i když se vám už moc nechce. Jinak stagnujete a rozkládáte se (fyzicky a především mentálně), sestupujete dolů. Naopak, je třeba zabrat (nejenom v padesáti) a mít vize, přání, sankalpy, ve kterých prožíváte svůj život spokojený a naplněný – v důsledku toho, že víte, kam jdete. Trénovat mozek, formovat a podporovat tělo (trénink, strava, péče), starat se o vitalitu jako životadárný oheň a do něho přikládat, odstraňovat, opouštět a odpouštět, stejně jako přijímat, je smysluplná cesta hledání, respektování a soucitu. Mít víru v to, že vše je uskutečnitelné… to je smysl našeho bádání ve světě, kterým označujeme „život“.

Víra je schopnost sledovat cíl a záměr, nehroutit se z toho, když něco nefunguje, být a vnímat uvnitř, je to vnitřní kvalita, která vyvstává z intuice. Právě na ni působí i okolní svět, ale víra přetrvává bez ohledu na okolní svět. Ta je prostě uvnitř, a když jí to dovolíme, projevuje se odhodlaností k dané činnosti a sledování cesty – cestování.

Pokračování ZDE.


Přidat nový komentář

Jméno