#mojecesta, aneb nikdo mi nevěřil, tak se mrkněte

#mojecesta, aneb nikdo mi nevěřil, tak se mrkněte

05. 04. 2017  |   Životní harmonie

Podle fotky opravdu je vidět, že jsem fyzicky trochu strádal. Indiánský běh, rozumná strava a powerjóga mi fakt pomohly. Z 92 kg na 81 kg, to jde....tři měsíce a stále se držím..

Sice mi píšete, že nebylo třeba hubnout, ale neviděli jste mě nahého. Schválně jsem našel fotku z prosincové dovolené. Asi jsem se zrovna nekontroloval. Je vidět, jak sádlíčko objalo můj pas a dokonce na jednom videu k Jóga Dnes konferenci jsem zahlédnul své břicho chtějící vystoupit zpod trička. Já se snažil vše maskovat, šlo to, ale kontrola mi brala tu energii, kterou jsem již neměl. No a tak to možná mnoho lidí nevidělo, ale já byl nespokojený. To byl ten motor něco udělat. 

Nehledám dokonalé tělo, to máme každý z nás. Viděli jste snad něco dokonalejšího než ten náš stroj, se kterým vstáváme, žijeme a usínáme? A proto bychom se na něm neměli dopouštět zvěrstva. Má být pomocníkem, a ne tím, kdo nám do prostoru mysli vysílá svou prosbu o pomoc. Mně stačí pocit, že tělo drží po kupě, že ráno vstanu a rozpohybuji ho a pak mi pomáhá během dne. Dobře ho potřebuji živit a provětrávat pohybem. Pohyb je pro spoustu funkcí v těle mechanickou pumpou, a tak přeci makejme, pokud chceme jít za svými cíli.

Vstanu dříve o hodinu. Prostě musím, abych vše stíhal. Mám jógovou 20–30minutovou praxi, dýchám, uvolňuji tělo a meditace mě připraví do radosti. Dám si kafe. Zabalím tašku a jdu 3krát týdně do fitka na pás. Indiánským během si dám co proto. Miluji při běhu směr vpřed a vítězství sama sebe nad svojí pohodlností. To jsou úžasné góly. Nezvládal jsem 30 minut běhat, a tak jsem kombinoval 10 minut svižné chůze, 10 minut běhu, 5 minut chůze a 5 minut běhu. Pak jsem se zklidnil. Nyní běhat už vydržím, ale přesto na mě funguje lépe indián.

Tak pojďte taky něco udělat. Jak to máte vy?

VK

Komentáře

Eva | 07. 05. 17 - 06:58
Vašku, souhlasím, pravidelné dlouhé běhy z mládí nahrazuji sporadičtějšími kratšími nebo indiánskými. Také jsem měla období kdy jsem přestala, ale pochopila jsem, že raději méně než vůbec. Co cvičím jógu, jsem schopna i při běhu a chůzi prodýchávat a prociťovat určité části těla a vnímat svaly, které zrovna vnímat potřebuji. Děkuji za vaše sdílení i za vaše videa a příjemný doprovodný hlas .Dobře se podle nich cvičí. A slušelo vám to i s kily navíc, vypadal jste mužněji a veseleji. Ale chápu, že člověk se musí ve svém těle cítit dobře. Srdečně zdravím.
Vašek | 07. 04. 17 - 15:20
Kateřino, ano, super a také je třeba mít na tu změnu energii. Nejdříve jsem ji neměl, pak jsem zregeneroval a šel do toho. Jsem rád a hodně se mi ulevilo.
Vašek | 07. 04. 17 - 15:19
Jiřko, díky moc. Myslím si, že každý z nás jsme "člověk" a tak prostě někdy to nevyjde. Důležité je se pak vrátit a vědět, jak to udělat....díky moc
Vašek | 07. 04. 17 - 15:18
Veroniko, je třeba respektovat svůj rytmu a řežim. Já jsem prostě chtěl udělat radikální změnu a tak jsem vše k tomu poskládal. Navíc jsem se učil na státnice a tak jsem měl v hlavě výkon....Já nemám děti a nevařím doma, což je samozřejmě jiné, ale musím každý den se psem do lesa.....a tak jen musím den naplánovat a neuhýbat.
Vašek | 07. 04. 17 - 15:16
Martino, já vstávám mezi 6-7, když vím, že toho mám hodně a chci stihnout jógu a fitko. Prostě jsem si tak nastavil hlavu. Dnes ale jsem třeba nevstal a jsem šel místo oběda do fitka. Naštěstí jóga ráno doma je pohoda...pomáhá mi to vstát a nakopnout se. V
Kateřina | 06. 04. 17 - 23:30
Blahopřeji k úspěchu! Vlastní tělo je tím nejlepším důkazem jakékoli disciplíny. Skvělý příklad pro ostatní, základem úspěchu jedince je chtít změnu, rozhodnutí a první krok je důležitým mezníkem k dosažení vlastní představy dokonalosti. K.
Jiřka | 06. 04. 17 - 18:36
Krásný de pane Krejčíku! Chci Vám poděkovat. Cvičím s Vámi (dle DVD) už mnoho let. Objevila jsem Vás na VHS s Jirkou Kornem, pak mnoho cvičení powerjógy a nyní ujíždím na klidném DVD Vaší hathajógy. Během těch mnoha let jsem se stala sama cvičitelkou pilates a cvičení s Vami je mou soukromou,pohodovou relaxací. Už si nic ve cvičení nedokazuji a baví mě inspirovat a pomáhat mým svěřenkyním. Mám dvě úžasné děti a náročnou profesi a někdy polevím a mé tělo mi to hned v zrcadle ukáže. To,že jsem dnes viděla,že i můj gurů je člověkem,který občas poleví, mě rozesmálo. Přeji Vám,ať ten dobrý pocit přetrvá!!! Děkuji
Veronika | 06. 04. 17 - 10:30
Pane Krejčík, to je úžasná proměna za 3 měsíce. Já změnila skladbu jídelníčku, jogu bohužel máme jen 1x týdně a jiný pohyb kromě chůze bohužel nemám, takže bych se také měla nad sebou zamyslet. Jen kdyby ten den byl delší..... a člověk stíhal všechny koníčky, děti, úkoly, domácnost, vaření apod.
Martina | 06. 04. 17 - 07:05
Vašku a v kolik jste tedy ráno vstal, abyste to vše stihl. Já vstávám opravdu brzo, nevymlouvám se, ale ráno jsem ráda, když si chvíli zamedituji. Snažím se odpolko, ale někdy po celém dnu je to běs, Ale je fakt, že když to člověk zvládne je to krása a Váš výsledek....................neuvěřitelné, takže já pokračuji ve své započaté cestě. m.

Přidat nový komentář

Jméno