Ách ty změny...díky za ně!

Ách ty změny...díky za ně!

06. 12. 2017  |   Cestování

Každý den se učíme reagovat na změny, pracovat a respektovat, že vše přichází, jak má. U mě je ráno, 3:35 a další článek, který vznik nad Pacifikem, je zde. 

Do svého e-mailu jsem nastavil automatickou odpověď: “Oops! A nejsem v kontaktu. Vaše e-maily vyřídím, jak jen to bude možné.” Na tuto větu se vždy těším. Je to jen můj čas, který si dopřávám a který ctím, protože to je moment, kdy vypnu, relaxuji a čerpám naplno inspiraci. Nyní z okénka letadla vidím jasnou oblohu, sem tam bílý mráček, leskle modrou hladinu Tichého oceánu a letím do nejopuštěnějšího místa na světě z hlediska umístění uprostřed oceánu - Polynésie. Na jejím severu se nachází vulkanické havajské souostroví. Pro můj pobyt, jsem jako poslední tři roky, zvolil Maui - místo, kde jóga je na každém kroku, vedle sebe existují všechna náboženství a vyznání, kde převažují hippies a surfaři.

V posledních několika měsících jsem měl docela co dělat s dokončováním mé nové knihy Žijte jógu. Od června intenzivně s grafičkou a korektorkami a poslední měsíc velice intenzivně. V jednu chvíli jsme měl strach a učitou beznaděj, že nezvládnu dokončení. Ale…jak už někteří víte, kniha je dokončena. Jsem moc rád a vděčný, za vaše pozitivní ohlasy na mou knihu. Velice si toho cením a vážím a tak pro mě přišel čas, kdy jsem nastavil odpověď do e-mailu a odletěl. Musím vypnout.

Jóga nám nabízí prostředky proto, jak být v odstupu a jak zkoušet být pohodě. V posledním týdnu, kdy jsem se již připravoval na cestu a současně ladil všechny věci ve firmě, jsem opět poznal, jaké to je jógu dělat v běžném životě. Přišlo oznámení o zrušení pobytu na Havaji, které jsem již před půl rokem koupil. Rychle jsem musel zareagovat, najít něco nového. Potřebovalo to úsilí, protože například mezi svátky se na Maui velice těžce shání ubytování. Mrknul jsem i na vedlejší ostrov Oahu s hlavním městem Havaje - Honolulu a ubytování sehnal pro chvíle, kdy na Maui není volno. A tak Oahu, party ostrov, poznám, což jsem si vlastně ve skrytu duše přál.

Pár hodin před odletem nám letecká společnost zrušila hlavní let z Prahy z důvodu počasí. Poslala sms a žádná další komunikace. Celý večer jsme řešili, co udělat, aby další lety proběhly a nakonec jsem se dohodli, že to necháme být, až letecká společnost vše vyřeší, což se vzápětí ukázalo, jako dobrý nápad. Její linky, kdy nevíte, co se děje, byly stále nefunkční a tak v jednu v noci jsme si šli lehnout. Ve čtyři v noci přišla sms o přebookování letu a itinerář se změnil. Naštěstí nás zpráva probudila a mohli jsme odjet na pražské letiště. Tam první let nabral velké zpoždění a bylo pravděpodobné, že v druhé destinaci Mnichov, budeme muset hodně rychle utíkat. A tak to bylo a letadlo do LA jsme stihli. V LA, díky nabranému zpozdění již v Praze, nám o chlup uletělo letadlo. Ač jsme od termínálu 1 po termínál 7 United běželi o sto šest, nepomohlo to. Suchým hlasem nám personál řekl, že už nic neletí. Jděte zpět a tam zjistěte co dál. To už jsem trochu nemohl a po téměř 26 hodinách po letištích, jsem byl unavený. Dostali jsme hotel a přespali. Bylo vlastně fajn, že letadlo uletělo a my se refrešovali.

Těch změn bylo opravdu dost. Dříve jsem se změnami měl problém, ale teď po mnoha letech s jógou, zkušenostech a s věkem vím, že je lepší přijímat, nehodnotit a vše brát tak, že to je. Vesmír je dobře poskládaný a ve všem, když mu dáme prostor, nám pomůže. Možná v začátku ovládnou strachy a emoce, ale když si toto uvědomíme, dostaneme se do… zenu a vše běží dál.
Ze vzduchu nad Pacifikem zdraví a krásné svátky přeje


VK

PS: Nezapomeňte! Časopis Jóga Dnes Vám společně s mými kolegy přinese Vánoční jógovou výzvu. Jen týden pro pohodové a klidné svátky! Od 11.12. na mém instagramu i jogadnes.


Přidat nový komentář

Jméno