Když do sálu na jógu svítí slunce

Když do sálu na jógu svítí slunce

03. 01. 2018  |   Jóga

Stojíte, sedíte, ležíte na jógové podložce a v závěru nevíte kam máte jít. Jste úplně vypnutí, odpoutaní a jen jste....a to stojí za to! 

George Michal, MC Yogi, vánoční havajské písničky, indické mantry a ticho byly základem úžasné gentle yoga s Tenya, kterou jsme na Havaji před pár roky poznali. Stále usměvavá, veselá, tančící a motivující učitelka jógy přináší do jógy a jejího učení veselost a hravost. Zcela jógová lekce, avšak uvolněná a vždy na nějaké téma, je pro mě výsostnou inspirací pro mou další práci. Není potřeba dřit a dělat přemety i tak ale může být jóga úžasná a krásná. Vrátit se ke kořenům, základům, jednoduchým ásanám a pohybům, je neskutečně motivující pro každého, kdo je součástí její lekce. Postupným rozvíjením jednoduchých pohybů se najednou ocitnete ve stoji na rukou, v albatrosovi nebo holubím králi a ani si toho nevšimnete. Najednou tam jste, a to je, pro mě, umění učit. Každé tělo, které je účastno její lekce, učí respektovat, nikam ho netlačit, jen poukázat na možnou cestu a dýchat. V této spojitosti člověk udělá i to, o čem byl přesvědčený, že nikdy udělat nemůže. A může! S respektem, pravidelnou praxí a oddaností jógovému rituálu se učíte být odpovědni vůči sobě sama a všemu, co vás obklopuje. Ovládáte své tělo, pracujete s myslí, i když přitom hrají moderní songy.

A když na Havaji do sálu svítí slunce a je teplo, není už vůbec co řešit. Stojíte, sedíte, ležíte na jógové podložce a v závěru nevíte kam máte jít. A to přenést do každého dne a užít si sám sebe je pro mě jóga.

Díky, žijte jógu, livealoha, liveyoga....namaste.
VK


Přidat nový komentář

Jméno