Jak jsem se odjel soustředit

Jak jsem se odjel soustředit

12. 03. 2017  |   Cestování

#mojecesta naplánovaná půl roku dopředu s ohledem na potřebu soustředit se a učit, nafotit první českou jógovou výzvu #joganapohodu vyšla na jedničku. Kde mám ten kufr s učením? 

Vím, že v druhé půlce března mám závěrečné zkoušky svého pětiletého studia jógy. Závěrečná práce dokončena a obhájena, naplánovaný čas na soustředění se. Mám volné víkendy na učení až do konce března. I doma jsou překvapeni, že nemáme víkendový pracovní program. Celý jeden týden jsem měl strávit soustředěním se a učením se na pláži Fuerteventury. U české nejmenované letecké společnosti vše zaplacené již půl roku dopředu. Pak přišlo několik e-mailů o změně času odletu i příletu, o zrušení přímého letu a přidání mezipřistání, a poslední e-mail dokonce změnil odlet o den dříve, což mě ani ve snu nenapadlo, zaregistroval jsem jen další změnu času. A tak když jsme chtěli udělat check-in a nešlo to, telefonicky jsme zjistili, že naše letadlo odletělo o den dříve a nám vše propadlo. Narychlo jsme koupili letenky do Nice, protože jsem byl na pobyt a učení na slunci připravený a naprogramovaný. Zabalili jsme a odletěli... a kufr s učením z pražského letiště na přímém letu do Nice nedoputoval. Prostě se ztratil v Praze dříve, než odletěl. Je desátý den po odletu. Stále jsem bez kufru. Koupil jsem si tedy nový kufr, kosmetiku a oblečení a plánoval koupi skript a knih, které mi nedorazily. Letecká společnost mi ve chvili, kdy po týdnu odlétám z Nice sdělila, že kufr našli v Paříži, jen tak položený bez jakékoliv snahy ho doručit do Nice. Vendy, paní, která pracuje na letišti v Nice na oddělení ztracených zavazadel, zná asi moje telefonní číslo nazpamět. Snažila se nám sice pomoci, obzvlášť, když zjistila, že cvičíme jógu, protože je nadšená jogínka, ale v Paříži prý stávkovali, jak typické, a kufr se našel založený až když jsme letěli domů. Ujistila nás, že poletí prvním letadlem do Prahy. Jsou to už čtyři dny a letadel z Paříze přistálo mnoho. Můj kufr v nich ale nebyl. Kdo ví, jestli kufr na přímém letu nepoletí třeba přes Singapur?


Možná se vyplatí odletět raději z ciziny než s domácím monopolem, protože změnu přímých letů s nimi mám už několikrát za sebou, včetně čekání 24 hodin na letišti kvůli přebookovanému letadlu.
A tak učení stále nemám. Hledám, kde se na internetu dá, prosím kamarádky o zaslání toho a toho... no úžasné soustředění se! Naštěstí se svět ještě nikdy nezbořil, a už vůbec nejde o život... takže ..... ať slunce září...asi jsem si měl odpočinout.

VK


Přidat nový komentář

Jméno