Atak paniky

Atak paniky

18. 04. 2016  |   Životní harmonie

Dnešního rána jsem se dokonale vystresoval. Měl jsem odevzdat rukopis své nové knížky, respektive její poslední korektury. Vstal jsem dříve, protože jsem věděl, že ještě jednu kapitolu musím projít, protože fotky byly špatně nasazeny.

Lehce jsem si zacvičil, jen abych vstal a rozhýbal tělo, a napustil si vanu. Texty jsem si vzal do vany a listuji stránku po stránce pestrobarevným světem ásan, tak se jmenuje jedna kapitola. Najednou zjišťuji u vzporů na rukách, že nejsem schopný správně pojmenovat pozice. Že se mi v hlavě vše popletlo... a já to za pár hodin měl předat odkontrolované. Panika byla na světě.

Listoval jsem Iyengarem, aštangou a svými knihami a panika se prohloubila. Vydal jsem se na cestu na místo setkání. Auto jsem večer nechal u mého Energy Studia, a tak jsem jel tramvají. Valící se dav, kýchající a mačkající lidé své telefony hlavou ohnutou dolů mi na pohodě nepřidal. Raději jsem vystoupil na I. P. Pavlova a šel na Václavák pěšky.

Cestou jsem cítil jak mi buší srdce. Úplně atak paniky. Až když jsem se přinutil zastavit a neběžet, vše jsem si uvědomil. Stál jsem a na vše se díval jako na film, který okolo mě probíhá. Vzpomněl jsem si na havajskou pláž a rozkvetlou louku v Ramsau. Najednou mě zaplavilo teplo, dech a srdce se uklidnily a já v klidu předal dokončené korektury tak, jak jsem měl.

To pozorování je strašně důležité! Nenechat se polapit a vtáhnout! Je velice jednoduché - podlehnutí, ale to hlavní je dál...nepodlehnout a zkoušet pozorovat.

-vk-

 

Weleda