4 pravidla vlastní praxe

4 pravidla vlastní praxe

18. 11. 2017  |   Jóga

Když se zamýšlím, co pro mě znamená jógová praxe a jóga, dojdu k závěru, že je to zdroj a síla. Je to energie proto, být sám sebou a jít svou cestou. 

Praxe je cennější než vědomosti a učení se. To je často používané jógové heslo, které však ne zcela dostačuje. Ano, nejdůležitější je praxe a opakování všech technik a postupů, protože to nás posunuje dál. Současně je ale podstatná i znalost o tom, jak lidské tělo funguje, jak pracuje naše mysl a nebo jak vznikají emoce.

Stačí pochopit, že největší dokonalost se skrývá v každém z nás, a tak můžeme realizovat vše, pro co se rozhodneme, a děláme to vždy, jak nejlépe umíme. I když někdy máme sklon k nestabilitě, možná i lenosti, rituál v podobě jógové praxe pomůže získat energii pro práci sám se sebou.

Jak jít za svým cílem? Důrazně, uvolněně a s vytrvalou vírou ve své schopnosti pro chvíle, kdy váháte nebo dochází síly. Jógová praxe nám přináší energii, kterou na cestě potřebujeme.

  1. Na základě „jamy a nijamy“ (etická a morální doporučení) vstoupíte dovnitř sebe sama, naučíte se vyhodnocovat svůj život a rozvíjet svůj potenciál. Začnete pracovat s myslí, kterou je třeba čistit.
  2. Pochopením, kdo v nás žije a co je naším zdrojem i ředitelem, se můžete uvolnit a užívat si prožitek vlastní praxe. Obé vede k seberozvoji a uvědomění si své vnitřní síly.
  3. Nechte si čas na to, vše zpracovat, pochopit, a také čas na prožitek, který je v józe nejdůležitější.
  4. Buďte sami sebou a nenechte se nikam tlačit. Inspirujte se, ale vše provádějte s rozvahou a respektem k sobě sama. Když respektujete sebe sama a chováte se k sobě dobře, i vaše okolí bude prozářeno a inspirováno.

www.zijtejogu.cz

 

PS: Co je pro vás jógová praxe? 

 

 

Komentáře

sluníčko | 25. 11. 17 - 20:11
vzhledem k mým dlouhodobým zdravotním komplikacím, si ale neodpustím zacvičit vaší jógu v jednoduchosti je krása.. bohužel zatím přes youtube, ale i přesto je to dostačující. pomáhá mi to jak po fyzické ale i psychické stránce.. moc děkuji a věřím, že se s vámi setkám na vaší lekci osobně...přeji hodně štěstí.
Vašek | 23. 11. 17 - 15:52
Tak to jsem rád, že DVD fungují a dokážou inspirovat. Krásné cvičení v Energy Studiích ....děkuji
Alena | 19. 11. 17 - 11:11
Joga je pro mě vším. Nedokážu bez ní už žít. Prvně jsem si zacvičila doma podle CD která vyšla Václavovi Krejčíkovi skoro už před deseti lety. Byli přílohou novin asi MFD. Postupně jsem brala každý výtisk jen kvůli CD. Cvičila jsem jak jen to šlo a moc mě to začlo bavit. Pak začli různá studia. Kde jsem se seznamovala s různými styly. Teď chodim do Energy Studia. A můžu si zacvičit podle mého Guru Václava Krejčíka. Joga je prostě super a dává mi energii. ♥️♥️♥️

Přidat nový komentář

Jméno