I když se nevidíme, aneb #taktoje

I když se nevidíme, aneb #taktoje

02. 10. 2018  |   Jóga

Velké díky, komunito, že jste a společně rosteme a zkoušíme být vědomými a nápomocnými v cestě, kterou jdeme společně, ač spolu netrávíme třeba ani minutu

Ty, tak temperamentní, a cvičíš nudnou jógu? Zbláznil ses?“ To byly otázky v začátku mého koketování s jógou. A já všem odpovídal: “nezbláznil jsem se”. 

V aerobiku jsem vyhořel. Ač jsem měl plné haly a hodiny, otevřel jsem v roce 2001 dveře neznámému. Zkusil jsem powerjógu a poznával ji. Bylo to, především pro mé tělo, zajímavé. Potilo se, nešlo mu to a bojovalo s dechem. To byly však výzvy, které rozpoutaly v mé hlavě záměr jít touto cestou.

Nadchnul jsem se a bez pohledu kamkoliv, jsme do toho začal více šlapat. První semináře, školení a videa tvořily mou formující se cestu a já v ní viděl takovou sílu, že jsem představil první lekci powerjógy. A byla to síla. Bylo to hodně o sportu, ale to není podstatné. Rozpoutala se vlna zájmu, nadšení a odlišnosti od všeho ostatního. Nebyla to nuda klasické jógy, nebyl to vrcholový trénink a sport, ale bylo to pomalé, klidné natahování kombinované silou. Pozornost byla věnována dechu, tělu a pocitům z toho, co člověk dělá. Bylo to něco jiného než „dělat sport“. Bylo to více vědomé a pozorné, a i endorfiny se u toho vyplavily. Navíc hlava byla po lekci powerjógy volná a čistá, což byla neskutečná nepoznaná radost.

Ano, nastala jemná transformace, posun do neznámého a současně k novému s naprostou vírou a nadšením v powerjógu! Ponořil jsem se dovnitř. Otevřel jsem studio, natočil první VHS a současně vydal „modrou velkou knihu“ Powerjóga. Byla to silná emoce, kterou jsem vezl na první powerjógové turné, které mělo více než 40 zastávek. Představil jsem své nadšení a ono se u mnoha lidi také usadilo. 

Kolik z vás „tenkrát“ začínalo, že? Je to úžasné, jak jsme společnou vizí vytvořili komunitu, která není organizovaná, ale drží pohromadě. Drží ji při sobě vědomost, že dělá pro sebe i ostatní to nejlepší, co umí a může. Dělá to vědomě, a tak skupina neustále roste. Mnozí našli jiný jógový směr a mnozí zůstali. A to je super. Je to otevřená nesvazující cesta, která láká a rozvíjí. Nediktuje, jen umožňuje pochopit, co každý chce dělat a co ho zajímá. Tak se hledá spokojenost a radost ve společnosti jógy bez přívlastku. Za toto děkuji každý den.

Powerjógu miluji. I když jsem udělal mnoho výletů do zcela různých směrů a stylů, s powerjógou je mi nejlépe. Když vidím, že mnohým lidem pomohla powerjóga najít jejich cestu, regeneraci těla, mysli i projasnění smyslu životu, tak mám radost. 

Velké díky, komunito, že jste a společně rosteme a zkoušíme být vědomými a nápomocnými v cestě, kterou jdeme společně, ač spolu netrávíme třeba ani minutu. Ta energie je nakažlivá a mírumilovně se šíří. A tak – užívejte si, že můžete, a buďte inspirací „těm“ pokukujícím.

VK

Komentáře

Eva Z. | 06. 10. 18 - 09:03
Ta energia je vskutku prenosná a nákazlivá a tiež som sa vybrala na túto cestu. VĎAKA za to Vašku
Slavka | 02. 10. 18 - 22:28
Poznala jsem te nedavno a uplne se do tebe a tve energie zamilovala! Jsi bez pochlebování úžasnej člověk, to co jsi s Jakubem a týmem v Praze, Čechách dokázal , je na velký respekt a cenu!!!! Možná ta vděčnost za lidi jako jste vy, nejde ani slovy vyjádřit. Moc děkuji za to, že jsem měla to štěsti se s tebou , Jakubem, tvým týmem a vaší prací seznámit. To je velká radost žít s lidmi jako jsi Ty ( vy).

Přidat nový komentář

Jméno