Žijte jógu aneb #sdiaremdaldojdes

Žijte jógu aneb #sdiaremdaldojdes

13. 04. 2018  |   Životní harmonie

Často dostávám otázku, kde beru tolik volna pro cestování a jeslit vůbec pracuji. Já mám však dost práce a také čím dál tím více on-line povinností, ale cestování je více vidět.

Umím svůj čas plánovat a to je důležité proto, abych mohl cestovat. Mám plán na 2 roky dopředu a tak vyvažují poměr mezi prací a osobním volnem. Často rozjímat a zastavit se, je zdroj mé síly a cesty ... work-life balance. Nemám pracovní dobu, pracuji dle potřeby i na dovolené, ale mám tým lidí, se kterými tvoříme společnou cestu a baví nás to. Co více si přát.

Dlouhou dobu jsem měl problém s plánováním aktivit na více než rok dopředu, ale jakmile jsem přijal nároky své práce, umožňuje mi to být na cestách poměrně často, a přitom plnit své pracovní povinnosti. A tak můžu prezentovat jógu po celé republice, vyučovat studenty v Power Yoga Akademii, ve svých jógových studiích mám nyní jednu svou pravidelnou lekci, která je „pravidelně pružná“, a to díky mým cestám po světě. Když jsem v Praze, učím víkendové lekce, vedu mini kurzy v pondělí ve 20:30 a samozřejmě řídím celou svou firmu, což mi v současné době bere nejvíce času. Svou práci můžu plánovat a time management je prostředek, jak vše zvládnout. Navíc miluji diáře, kterých mám mnoho. Od elektronických, přes papírové a vždy skončím u papírového. Psaní do něj je má slast. V kanceláři jsou všichni nešťastní z mých diářů, protože umím nakombinovat cesty křížem krážem republikou a vůbec mi nepřipadá divné za víkend najet 1400 km sem a tam mezi městy a jógovými centry. Prostě mě to baví, avšak také někdy unavuje. To sezení v autě není zcela hitparáda. Plánování mi však umožňuje být výkonný, efektivní a současně mi umožňuje dostatečně relaxovat. 

Měl jsem výčitky svědomí, když jsem ve svých jógových studiích téměř přestal cvičit. Zvažoval jsem to a přitom jsem věděl, že to udělám. Že budu moci být večer doma, sedět na zahrádce, být v divadle, nebo jen tak prostě být. 25 let jsem v kuse po večerech cvičil. Nejdříve aerobik a nyní jógu. A tak prostě jsem nyní měl chuť na změnu. Vše upravit tak, aby mi to vyhovovalo. A já si přál být večery doma a cestovat. A tak jsem to udělal. Volnost mně naprosto svědčí. To jsem já. Toužebně volný jako pták. A když sednu opět na podložku v sále Energy Studií, jsem plný energie a radosti.

Kdybych počítal, tak 3–4 měsíce v roce jsem po světě na cestách. Buď za poznáním, nebo jógou, a někdy také jen tak. Miluji cestování, a tak když plánuji pracovní rok, nejdříve mám v diáři dovolené, protože na nich čerpám energii pro to, dělat vše, co dělám. Inspirace, zásobárna energie, vzrušení, jinakost, osobní život a radost – to jsou cesty po celém světě, které jsou zdrojem energie pro dny, kdy jsem v pracovním procesu. Pracuji i na dovolené. Nechci se vrátit zpět domů a mít e-mailovou schránku přeplněnou. A hlavně nechci, aby můj tým měl pocit, že jsem se na ně vykašlal. Stále s nimi komunikuji, ale když přijde čas, vypnu počítač a nikdo mě nenajde. Povinnosti však rád plním. 

Lidé, se kterými jsem v jednom týmu, jsou tím nejcennějším z hlediska práce, ale i osobního života. Vždycky někdo z týmu odpadne, ale díky bohu jádro a mí blízcí jsou stále se mnou. Já miluji volnost a také si myslím, že ji umím dávat i svému týmu, jež mi pomáhá realizovat kroky, kterými jdu. Snažím se, aby nás práce bavila a měli jsme ji jako koníčka. Snažím se, aby se každý ve své práci, úkolu nalezl a souzněl s ním. To je asi nejnáročnější... najít linii, která je spojující, respektující a součástí celku. Vážím si lidí, kteří se mnou spolupracují, a snažím se, abychom všichni byli spokojení. 

K tomu mi pomáhá i powerjóga. Otevřela mi prostor pro sebe, pochopení sebe, komunikaci se sebou a také mě naučila vnímat prostor a lidi okolo mě jako to, co mi díky nastaveným zrcadlům pomáhá v mém vývoji a seberozvoji. I když se mi občas něco nastaveného v zrcadle nelíbí, i přesto využívám tohoto daru a beru si z něj, co můžu. Přemýšlím o všem, a někdy až moc, ale to tak znamení Panny má. V každém případě jsem rád sám sebou, jsem rád, když najdu s lidmi okolo sebe společnou cestu, a jsem rád, že mohu jít cestou, která se tvoří a vybarvuje. Netlačím na pilu. To jsem se již odnaučil. Ve chvíli, kdy jsem pochopil, že je vždy vše takové, jaké to má být a že Vesmír je náš nebesský pomocník, tak jsem se uvolnil a vše plyne tak, jak má. 

Je to o tom, uvědomit si, co člověk chce a kde nabírá sílu. Já myslím, že to vím a tak #zijtejogu - hashtag na Instagramu, který vyjadřuje vše, co cítím a co mi pomáhá být sám sebou.

VK


Přidat nový komentář

Jméno