Žijte jógu - MEGA set s dárky (jóga krok za krokem)

Žijte jógu - MEGA set s dárky (jóga krok za krokem)

23. 06. 2022  |   Média

Strukturovaný a precizní průvodce jógou - krok za krokem, to je mega balíček obsahující 2 díly knihy Žijte jógu, dvou CD Žijte jógu, rozkládací plán lekce jógy, špendlík a bavlněnou tašku #jogunecvicimaleziju a také 6 měsíců přístup k videím Jóga Virtual...to je ŽIJTE JÓGU - váš pomocník, když vám chybí instruktor. 

ŽIJTE JÓGU - Průvodce jógou krok za krokem 

Cvičit jógu doma, natož pravidelně, chce velké odhodlání a disciplínu. Je všeobecně známo, že člověk je pohodlný tvor. Pokud proplouvá cestou bez překážek a povinností, je šťastný a patřičným způsobem si toto pohodlí” užívá. Jít cestou, která se nám líbí je vytoužený stav většiny z nás. Samotnou cestu si umíme vytvarovat, vyladit, doplnit tak, aby byla tou, kterou chceme. Ale, co když i přes všechny podmínky pro danou cestu spokojenosti, jsme nespokojení?

Pro YOGA MARKET si o daném tématu si povídáme se zakladatelem powerjógy v Česku - Václavem Krejčíkem. 

Než se dostaneme k podstatě věci a našemu tématu, co vás na józe přitahuje?

Jedinečnost, možnost adaptace jógových technik a postupů, volnost i omezenost, dobrý trénink pro tělo, transformace pomocí vědomého nádechu a výdechu. Práce s pozorností a jejím směřováním, je to nejúžasnější, co jóga s sebou přináší. Jóga nabízí jak práci s tělem, tak i s myslí, tedy fyzická kondice a duševní zdraví jdou společně ruku v ruce. 

V jakém vztahu s vámi a s jógou jsou Vaše poslední dvě knihy Žijte jógu? 

Dva díly edice Žijte jógu jsou učebnicovým i emociálním, precizním a strukturovaným Průvodcem jógou - krok za krokem pro všechny, kteří chtějí cvičit doma nebo sami bez návštěv jógových center. Seznámí se jak s cvičením jógy - jako fyzickým tréninkem, tak i s jógou mysli - tedy s postupy pro mentální pohodu.

Jak hledat v knížkách?

První knížka Žijte jógu vyšla spontánně. Její prodej byl v desítkách tisíc, což jsem byl moc rád, protože všichni, kteří jsme na ni pracovali, jsme měli cíl - jinakost, než jen mustr velkých vydavatelství. A to se povedlo. Kniha je takovou učebnicí jógy sloužící pro domácí jógovou praxi, ale i pro studenty jógy, kteří chtějí “manuál”, jak cvičit pozice, jak je modifikovat, sestavovat dohromady, jak pracovat se středem těla, v těhotenství, jak dobře spát, a nebo jak se vydat k hlubším technikám, jako jsou pránájáma, jóga nidra - metoda relaxace. Kniha se nezastavuje jen zde, u praktických fyzických” tréninků. Ona otevírá cestu i k filozofii, doteku víry a božství v nás. Vím, toto jsou náročná slova, ale jejich obsah, pokud se začnete o ně zajímat, je velice jasný, přirozený a jednoduchý. Součástí knihy je také očista a zdravá strava. 

Druhý díl Žijte jógu 2 vyšel (2021) v době “izolace a manipulace”. Díky nadšení všech tvůrců posunul běžnost a vnitřní stav frustrace v jógovou krásu vyobrazení pomocí fotek i textů. Kniha je zaměřena na péči o sebe sama, práci s emocemi, cvičení jógových sestav podle elementů a ájurvédy, technik meditace a především se zaměřuje - na žitou filozofii, jako krmivo pro duši. S oporou o staré tradiční texty se jóga proměňuje v jógu přítomnosti - jógu mysli a každý nádech a výdech je pomocníkem pro to, nezbláznit se, když svět okolo nás není takový, jaký bychom ho chtěli mít. Návody, postupy, techniky, příběhy, emoce a zkušenost… #jogunecvicimaleziju - to je druhý díl Žijte jógu - hledání harmonie. 

Společně s Yoga Marketem jste připravili speciální balíček - jógového průvodce pro domácí cvičení - krok za krokem. V čem spočívá?

K těmto dvěma knihám jako dárek, získáváte 6 měsíční přístup do největší videotéky jógy v České republice JÓGA VIRTUAL v hodnotě 850 Kč, ve které naleznete více jak 500 videí různých stylů jógy s nejznámějšími lektory v České a Slovenské republice. Shlédnout a cvičit můžete i s online kurzy, např.  - 10 lekcí začínáme s jógou.

A dárky tímto nekončí. S knihami vám přijde i dvou CD Žijte jógubavlněná taška a připínací špendlík - klipsna s heslem Jógu necvičím ale žiju” + rozkládací plán jógové lekce, díky kterému, i když u sebe nemáte svého instruktora jógy, můžete cvičit jógu - kdykoliv a kdekoliv. Strukturu jógové lekce - tréninku si položíte na zem, před podložku, a necháte se nést systematickým jógovým tréninkem pro vaši domácí jógovou praxi.

Samozřejmě, kdo máte zájem, stačí napsat, že chcete set s podpisem a já s radostí podepíšu. 

Myslím si, že tento set - knihy, jógová videa offline - kdykoliv a kdekoliv jsou skvělou učebnicí jógy, kde se krok po kroku seznámíte s pozicemi, sestavami pozic, strukturou domácího cvičení, principy dýchání, metodami relaxací a meditací. Naučíte se vnímat své tělo a své potřeby. 

Pokud mohou inspirovat, ukázat a popostrčit ke směru cesty, která vede ke spokojenosti, kondici a duševnímu zdraví, tak… knihy ŽIJTE JÓGU jsou o tom. Spojil jsem dohromady mé znalosti, zkušenosti, můj věk a životní poznání. Nikomu netlačím do hlavy, že jóga je ta jediná správná cesta. Ale sám na sobě, i s vědomím nedávné doby, kdy jsem téměř 8 měsíců nemohl chodit a hrozila mi operace páteře, jsem se přesvědčil, že jógu lze adaptovat pro každý problém i běžnou situaci.

Už v Indii jsem byl učen, kromě indického ásanového tréninku, pracovat s pozorností, nedosahovat dokonalosti pozic, ale uvolnit se, usmát se ve všech těch technikách a být… tak akorát. Ani ne moc, ani ne málo. 

Prostě jen BÝT a SPOČINOUT, což jsem v přítomnosti indického tréninku zcela nechápal, ale až posléze si tuto moudrost uvědomil. Prostě a jednoduše řečeno… cítit, vnímat a nechat být. Nechat plynout a pobývat. Radovat se z dokonalosti, kterou můžeme na tomto světě ochutnávat, i když se občas kvality dokonalosti proměňují díky době, situacím a věku.

Jsme úžasní lidé, i když padáme na dno, nebo se vznášíme v oblacích. Prostě jsme a učíme se se sebou zacházet. Jóga není život, ale jóga jsou prostředky pro spokojenost v životě". 

Shrnutí, co obsahuje Mega balíček žijte jógu - krok za krokem:

  • kniha Žijte jógu 1
  • kniha Žijte jógu 2
  • dvou CD Žijte jógu
  • rozkládací plán jógové lekce
  • špendlík a bavlněná taška #jogunecvicimaleziju
  • 6 měsíců přístup do Jóga Virtul - největší videotéky jógy v Česku

Objednákvy ZDE.


Přidat nový komentář

Jméno


Weleda