Fakta a mýty o józe a dýchání, díl druhý: Nadechněte se a hlavně…zhluboka

Trénink dechových technik a řízených zádrží dechu pomáhá adaptovat organismus na "zhoršené podmínky" a podporuje obranyschopnost organismu a zlepšení kvality dýchání. Proč hluboký nádech? Jde o nedostatek kyslíku, který vás vede k nadechnutí se, nebo - jde o zvýšenou hladinu CO2 v krvi, nebo sníženou odolnost vůči tomuto obsahu v krvi? 

celý článek

Nový blog DÝCHÁRNA:: Fakta a mýty o dechu, první díl

Nadechněte se zhluboka a užijte si kyslíku. Už jste to slyšeli? Je to kec, nebo správně? Rád bych se společně s vámi zažal bořit do hloubky nesmyslů a smysluplnosti jógy a dechu. Vydejte se se mnou na poznávání a boření mýtů o dechu a józe. Začínáme TEĎ... třeba tím, proč dýchat, nebo nedýchat nosem?

celý článek

Prodloužený jógový víkend MIKULOV - 15.-18.8.2024

Genius loci Mikulova není třeba zmiňovat. V Mikulově je vše, co je třeba pro letní jógovou dovolenou. Vezměte s sebou jógové podložky na jógu, kola, golfové hole, obuv pro turistiku, líné tenisky a třeba také - nic nedělejte - tedy kromě pravidelné praxe jógy 2krát denně. Je to však vaše volba. Byla by však škoda nechat si ujít jógu v Mikulově s Vaškem a Jakubem.

celý článek

SVĚT JÓGY ONline Akademie - prostor pro jógu pro širokou veřejnost

 

Vítejte ve SVĚTĚ JÓGY ONline akademie, která rozšíří vaše povědomí o józe, dechu a meditaci, a také o přirozených principech lidského organismu. Dozvíte se i informace, na které v běžných lekcí jógy není prostor. A to celé online. Ať už jste v pohodlí domova, nebo zrovna na cestách, jednoduše se připojíte k dalším jogínkám a jogínům, se kterými si vybudujeme jedinečnou komunitu nadšenců do jógy.

Do SVĚTA JÓGY ONline akadamie se můžete zapojit zakoupením výhodného členství na 12 měsíců (vstoupit lze kdykoliv) nebo si koupit vybraný workshop. Vysílání probíhají přes Zoom.

celý článek

Můj blog Žijte jógu: Věřte sami sobě

Mějme odvahu říci: jsem dobrý, jsem dobrá, jsem to já, jsem sám sebou a jsem na to pyšná/ý...!

celý článek

Žijte jógu tour 2024 s Vaškem a Jakubem

Rádi cestujeme, rádi se setkáváme, rádi inspirujeme...vydáváme se opět na cesty po Česku ….jedeme za Vámi s inspirací Žijte jógu 2024.

celý článek

Věřte své autenticitě, aneb Když vás život svádí

Na začátek mého přání do nového roku si vypůjčuji - pro mě - dokonalé vyjádření mého stavu, z Instagramu Thomase Lélu (@thomaslelu): 2021 changed me; 2022 broke me; 2023 opened my eyes; 2024 I’m coming back!

celý článek

Online kurz: Dechová terapie a úvod k meditaci (4krát v úterý od 19.00 hodin - začíná 23.1.2024)

Dýchání je základ života a zdraví. Všichni to víme, ale prakticky už s dechem moc nepracujeme. A proto je zde tento kurz, který vás přivede k vnímání dechu, jeho rozvoji, naučí vás správně dýchat a také vás přivede k vědomému dýchání během dne, nejenom na lekci jógy.

celý článek

Začněte nový rok budováním rituálů - přihlaste se do mé online akademie SVĚT JÓGY

Do 31.12.2023 se můžete přihlásit do mé online akademie jógy se silvestrovskou slevou 10% a čerpat tak všechny výhody člena online akademie SVĚT JÓGY. 

celý článek

Tradice Vánoc, aneb jde to i jinak

My sami o sobě tradiční nejsme. Ale vlastně - co je to tradice při porovnávání lidí, když v každém z nás je stejný kus jádra? Že! Prostě tradice určující, co je správné a jak lidi mají žít, je velký nesmysl.

celý článek

Weleda